Hvordan nøytralisere gulv?

AdobeStock_133994189.jpeg

Enten du har toppskurt eller bunnskurt gulv er det alltid viktig å nøytralisere gulvet skikkelig før du behandler det videre.

Nøytralisering er kort sagt å fjerne alle alkalie- og polish-rester etter polishfjerning. Gulvet skal ha en pH mellom 6-8, det vil si være pH-nøytralt.

Oppskuringsmidler er kraftige løsemidler som er laget for å løse opp polish, det må de jo nødvendigvis for å være en polishfjerner.
Om man ikke er nøye med å fjerne alle kjemikalierestene vil oppskuringsmidlene fortsette å jobbe etter at man har lagt på ny polish. Gulvet blir skjoldete og de nye strøkene kan krakelere eller «pudre», da ser det ut som om gulvet flasser eller du får et tynt lag med hvitt støv. Det verste med dette er at det skjer gjerne ikke med engang, men kan ta opptil flere uker før problemene dukker opp.

 

Moralen er altså: ALDRI slurv med nøytraliseringen når du holder på med gulvbehandling!
Det er billigere og raskere å skylle en ekstra gang, enn å måte skure alt på nytt.

 

 

Hvordan går du fram?

 

Heldigvis er dette en ganske enkel prosess. Det gjelder egentlig bare å være nøye med å vaske over mange nok ganger til du er sikker på at du har fått vasket vekk alle restene av kraftige oppskuringsmidler.

I tillegg kan du enkelt sjekke om gulvet er skikkelig nøytralisert ved å teste med pH-strips, da slipper du å lure om du har vært nøye nok!

Gulv nøytralisering.jpg

 

-          Doser 1,5dl Equalizer til rundt 10l vann

-          Vask over gulvet. Bruk gjerne en gulvvaskemaskin eller bruk rød eller blå skurepads på en skuremaskin for å få løftet alle alkalierester ut av gulvet

-          Sug opp restene med en vannsuger

-          Gjenta prosessen et par ganger

-          Sjekk pH på gulvet med pH-strips. Når pH er mellom 6-8 er gulvet klart til å behandles videre