Flekkfjerning på tepper

500_F_258271894_FLgiwr9v2zPSpqPOwkU5SKVedq7fyvY3 2.jpg

Det finnes ikke noe mer irriterende eller mer synlig enn flekker på et ellers pent teppe!Her kommer en steg-for-steg forklaring for hvordan du kan fjerne flekker:

1) Fjern først så mye av flekken som du klarer. Tørk opp, gjerne med en fuktig microfiberklut. Pass på å ikke gni flekken unødig utover eller ned i teppet.


2) Fukt et større område rundt flekken for å hindre skjolder. Fukt ekstra godt på selve flekken. Hell gjerne på absorberingspulver på flekken, om det er væske som er sølt og la det virke en 10 minutter.

3) Fjern pulveret med en støvsuger og legg ut såpevann med en lavtrykksprøyte eller sprayflaske, bruk gjerne Carpet Cleaner eller Multirent og la det virke i noen minutter. 

NB: pass på at ikke såpen tørker inn.


Har du lurt på hvordan flekkfjernere egentlig virker? Det kan du lese mer om HER 

4) Skrubb forsiktig på flekken for eksempel med en håndpad med svamp eller med en fiskebørste. Er det sølt over et stort område kan det lønne seg å bruke en skuremaskin med en bomullspad.

240_F_167285646_CI6F3D19knvVFsN64EMj6DXTePLwsvru2.jpg

 

5) Sug opp såpevannet, enten med en tepperenser eller med en vannsuger.

6) Fukt med rent vann for å skylle ut såperester, sug opp. Skyll med rent vann et par tre ganger eller til det har sluttet å skumme.

Er det såperester igjen i teppet vil det over tid dra til seg skitt og støv og bli stygt.

7) Hvis teppet fortsatt kjennes veldig fuktig ut, eller det er dårlig utlufting i rommet så kan du gå over med skuremaskin med bomullspad for å få opp så mye som mulig av restfukt.

8) For å forebygge lukt kan du med fordel spraye over med Bio Clean når du er ferdig.  Har du lurt på hvordan mikrobiologiske vaskemidler fjerner lukt? Da kan du lære mer HER