Renhold - en samfunnskritisk funksjon

AdobeStock_158944041.jpeg
Bilde: Adobe Stock

Først av alt vil vi gi en stående applaus til alle dere renholdere der ute som står i frontlinjen for å redusere smitten! Dere gjør en kjempejobb og får sjeldent den æren dere fortjener!

Derfor kommer det et stort heiarop fra oss i Renholdsbutikken.

Vi kan bare ane hvilket press og stress dere alle har vært igjennom de siste ukene i møte med økt arbeidstrykk, engstelige og redde kunder, usikkerhet for fremtiden og så videre.  

Vi håper dere alle vet at vi er her for å støtte og hjelpe dere så godt vi kan, for å gjøre jobben så lett som mulig for dere.

240_F_298209965_tFy932VQh10nRRJDXp9zws1CuJpsiPBS.jpg


Fullt gjennomslag for renhold som samfunnskritisk funksjon


Så over til en god nyhet vi vil dele med dere. Den 23.03.20 ga Helse- og omsorgsdepartementet oss medhold i at renhold er en «samfunnskritisk funksjon».


Det betyr at om dere er en familie med barn hvor begge foreldrene jobber som renholdere, har dere rett til å søke om skole- og barnehagetilbud for barna slik at dere kan fortsette å jobbe.


Skole og barnehage har faktisk en plikt til å gi et tilbud til barn av de som jobber i samfunnskritiske funksjoner, i tråd med retningslinjene som er gitt den enkelte kommune.


NHO har kommet med forslag til søknad man kan sende til kommunen HER under "Bekreftelse for medarbeidere"